Květnový společný oběd


27. 5. 2014

Tento oběd byl zajímavý tím, že se odehrával ve znovu otevřené restauraci Pod Kaštany. Ocenili jsme odvahu nových nájemců učinit další pokus o vzkříšení tohoto společenského zařízení a hned vyzkoušeli jejich kvality uspořádáním společného oběda. Některé suroviny pro jeho přípravu pocházely opět z naší vlastní produkce, a to konkrétně hovězí na roštěnou s knedlíkem, a na bezmasé jídlo, jak jinak v tuto dobu, špenát a vejce. Jen brambory už z Bemagra bohužel nebyly, a bylo to znát. Podrobný průzkum spokojenosti strávníků proveden sice nebyl, nezpochybnitelným faktem však zůstává, že kuchařovým nejoblíbenějším a možná i jediným kořením, je pepř.

Již téměř tradiční hudební vložka byla tentokrát svěřena kolegovi Standovi, který místo houslí třímal harmoniku a místo zádumčivého kánonu spustil lidové odrhovačky, a to pěkně od podlahy. Sál viditelně pookřál.

Po jídle pak proběhlo poměrně podrobné představení zbývajících buněk, a to Obchodu, Mlékárny, Zázemí a Chovu zvířat. Teď už tedy všichni vědí, jaké části má v tuto chvíli organismus Bemagra a jaké jsou jejich představy do budoucna a cíle pro tento rok. A ten už je téměř v polovině, tak teď jen zbývá držet palce, aby se to, co se tak dlouho plánovalo a sepisovalo, nezůstalo jen na papiře v rovině idejí, ale přeneslo se i do hmotného světa prostřednictvím našich konkrétních činů.