Mlékárna

V létě 2013 jsme v areálu v Meziříčí začali stavět budovu budoucí mlékárny. Umožní nám část mléka našich krav přímo na místě zpracovat a tím naši nabídku rozšířit o mléčné výrobky. Mlékárna je utvářena tak, aby se v ní lidem dobře pracovalo a abychom dokázali vytvořit prostředí příznivé pro ruční zpracování mléka a zrání sýrů. Plánujeme šetrně pasterované mléko plnit do vratných skleněných lahví jako plnotučné a polotučné mléko. Můžete se těšit také na mlékařskou klasiku: čerstvé sýry, tvaroh, máslo a jogurty zrající ve skleničkách. Naší chloubou by se mohly stát sýry zrající v podzemních cihlových sklepích. Fajnšmekři pak ocení i čerstvou syrovátku a zakysané nápoje.

V současnosti je mlékárna dokončena a probíhají práce na interiéru prvního patra, kde budou umístěny kanceláře a větší společenská místnost. Aktuální stav můžete vidět na fotografiích níže. Množství zpracovaného mléka a druhy výrobků budeme přizpůsobovat našemu sýrařskému umu i zájmu zákazníků. Zkušební provoz byl zahájen koncem dubna 2016.

Návrh budovy mlékárny od pana architekta Oldřicha Hozmana
Návrh budovy mlékárny od pana architekta Oldřicha Hozmana

Postup stavby mlékárny